In samenwerking met de Loosdrechtse IJsclubs kunnen elk jaar 150 kinderen (vanaf 8 jaar) schaatsen op “de Vechtse Banen” in Utrecht.
Het schaatsseizoen loopt van eind september tot eind februari / begin maart.

Wij streven ernaar om kinderen van groep 4 t/m 8 mee te laten gaan (max. 5 jaar), in principe vanaf de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar. Daar kan van afgeweken worden in overleg.

Vanaf de geboorte kunt u uw kind al inschrijven voor het Jeugdschaatsen. Zij worden dan op een wachtlijst geplaatst. Als een ingeschreven kind de leeftijd van zeven jaar heeft bereikt, voor 1 juli van het betreffende schaatsjaar, dan wordt hij/zij op volgorde van binnenkomst aangeschreven.

 

Er zijn drie groepen van 50 kinderen die op zaterdagmiddag/avond schaatsen onder begeleiding van acht schaatsleiders.

Het vervoer naar de schaatsbaan gaat per bus vanaf het Lindeplein. Dit wordt begeleid door de Schaatsleiders en een Coordinator.

De kinderen worden ingedeeld op schaatsniveau, dat wil zeggen dat beginners in een groep met twee leiders starten. De ver gevorderden in een groep zitten en deze veelal begeleid worden door één schaatsleider.

De kinderen schaatsen ongeveer 50 minuten. Ze krijgen een pas voor het uur waarin ze schaatsen en die moeten ze kunnen tonen als daar om gevraagt wordt, daarom adviseren wij om deze om de nek te hangen onder de trui.

 

Elke groep is herkenbaar door een muts, die dan ook aan het begin van het seizoen verplicht gekocht moet worden.

Kleding advies is lekker zittende kleding die niet te strak zit en niet te zwaar is. (geen spijkerbroek). Trui en of jas. Kleed je kind niet te warm aan.

Aan het begin van het seizoen, bij de uitnodiging krijgen de kinderen een brief over wat voor schaatsen ze het best mee kunnen beginnen en waarom.