• dec '16 09 14:32

    Skate4Air sponsoractie Flevonice

    Geschreven door : - reactie(s) : 0

 

 

 

 

 

Zaterdag 17 december 2016 gaan we, net als vorig jaar weer een paar uurtjes schaatsen op de buitenbanen van Flevonice in Biddinghuizen. Dit jaar zullen naast het rondjes schaatsen, ook gaan sponsorschaatsen voor Skate4air.

 

Waarom deze actie?

Mijn naam is Henk van Nieuwamerongen, in februari 2017 ga ik voor de Stichting Skate4air op de Weissensee de Alternatieve Elfstedentocht schaatsen. 200 kilometer op natuurijs, onder soms barre winterse omstandigheden.

Skate4air is een organisatie die zich inzet om geld bijeen te brengen waarmee onderzoek kan worden gedaan voor de bestrijding van de ziekte Cystic Fibrosis (taaislijmziekte) te bestrijden. Taaislijmziekte is een slopende ziekte, waarbij je spijsverterings- en ademhalingsproblemen krijgt, die steeds erger worden en in veel gevallen tot een vroege dood leiden. De ziekte is vooralsnog niet te genezen. Onderzoek draagt bij aan een beter en zelfs langer leven van de jonge mensen die aan deze ziekte lijden.

Ik schaats met het team 'Het Knippandje' van Wout van der Linden op de Nootweg in Loosdrecht. Ineke Kramer werkt daar en zij en haar man Fred zijn de ouders van een kind met deze vreselijke ziekte. Samen met hen ga ik deze uitdaging aan en we zijn inmiddels hard aan het trainen om de uitdaging aan te gaan deze zware tocht te volbrengen. We proberen nu zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dit bijzondere doel.

Helpt u ons mee? 

Groeten, Henk van Nieuwamerongen Schaatsleider JSL

Hoe werkt het?

De jongste (1e jaars) kinderen gaan op de 400m baan met een stempelkaart zoveel mogelijk rondjes schaatsen. De oudere/gevorderde kinderen gaan met een kaart de 3km baan op om stempels te vergaren. Uiteraard begeleiden onze schaatsleiders de kinderen. De stempelkaarten reiken we op de dag zelf uit, en nemen we na afloop in. JSL zal het bij elkaar geschaatste bedrag overmaken aan Skate4air.

Iedereen krijgt na afloop van het schaatsen voor Skate4air een leuke aandenken!

Het is ook mogelijk een persoonlijke donatie te maken. Op 17 december zijn ook een aantal mensen aanwezig van Skate4air die deze actie vertegenwoordigen, bij hen kun je hiervoor terecht.

Na afloop (duur ca 30 minuten) gaan de kinderen samen met hun schaatsleider vrij schaatsen.

We schaatsen van 12.00 tot 14.00 uur.

Kinderen die met hun ouders zijn meegekomen, mogen vanaf 13.00uur met hun ouders gaan schaatsen, wel afmelden bij de schaatsleider!!